Новини

Чернігів від снігу прибирає 54 одиниці техніки та 380 комунальників

З вечора 26 листопада у Чернігові вирує негода. З 22-ї години 26 листопада працівники КП «АТП-2528» виїхали у місто для посипання доріг сіллю, а пізніше — піско-сольовою сумішшю. О другій годині ночі почала працювати снігоприбиральна техніка. 

Наразі працює 23 машини та 85 працівників цього підприємства.

Читайте також: Викрали з картки майже 1 млн гривень: поліцейські Чернігова затримали організовану злочинну групу

Поки триває негода, комунальники, в першу чергу, розчищають найбільші транспортні магістралі для руху (трафіку авто) і громадського транспорту. А також чистять територію навколо зупинок та тротуари. Як тільки негода заспокоїться, комунальні служби перейдуть у режим генерального прибирання міста.

За повідомленням управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку, сьогодні вранці на свої маршрути виїхало 103 автобуса та 56 тролейбусів.  Громадський транспорт працює в звичайному режимі з відповідним виходом рухомого складу на маршрути.

Втім, враховуючи дорожні умови, можлива затримка у графіках руху. Пасажирам рекомендують користуватися мобільним застосунком DozoR City, або сайтом для відстеження руху громадського транспорту. 

 Міждворові проїзди і тротуари на прибудинковій території чистять від снігу ЖЕКи, ОСББ, ОЖБК.

Зокрема, зараз працює 17 тракторів та 253 працівників КП «Деснянське», «Новозаводське», «ЖЕК-10», «ЖЕК-13». 

Також працює  14 одиниць техніки та 42 працівника КП «Зеленбуд». 

Також звертаємо увагу, що підприємства і організації міста, відповідно до Правил благоустрою, мають прибирати прилеглу до будинків територію від ожеледі та снігу.

Інспекторами муніципальної варти буде здійснено контроль за дотриманням суб’єктами господарювання вищезазначених вимог та у разі виявлення порушень, будуть видані приписи на їх негайне усунення.

За інформацією обленерго, станом на 13 годину у Чернігові без електрики залишаються 1144 абоненти.

За інформацією Управління освіти міської ради, всі навчальні заклади працюють у звичайному форматі.

Всі заклади освіти забезпечені лопатами та піско-сольовою сумішшю. Для організації харчування, продукти в закладах у наявності.

Ситуація контрольована, у разі прийняття окремих рішень міською комісією ТЕБ та НС щодо формату роботи закладів освіти, учнів та батьків буде повідомлено додатково.