Новини

Чернігів – учасник програми USAID з підвищення конкурентоспроможності міст України

Представники Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» на чолі з керівником цієї програми паном Девідом Андерсоном з робочим візитом відвідали міську раду.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Чернігівській міській раді були представлені результати поглибленого аналізу звіту Індексу конкурентноспроможності міст (ІКМ) 2019-2020 за окремими компонентами, за результатами якого місто Чернігів посіло 6-ту сходинку зі значенням– 62,88 бала. Таким чином, Чернігів належить до групи міст із високим ІКМ.

Довідково: ІКМ – це агрегований індикатор, що складається з 10 компонентів врядування (субіндексів) для оцінки конкурентоспроможності міст:

Кожен компонент містить один або декілька вимірів, інформація для яких заснована на статистичних даних або даних опитування бізнесу.

5 міст: Чернігів, Кропивницький, Миколаїв, Суми та Тернопіль включені до Програми покращення Індексу конкурентноспроможності міст, яка допоможе містам поліпшити бізнес-клімат за ключовими показниками Індексу. Також Чернігів входить у Міжміську групу з покращення бізнесклімату.

За результатами зустрічі було прийнято рішення про напрацювання дорожньої карти  з покращення ІКМ для м. Чернігова та узгоджені відповідні кроки по співпраці.

У той же день представники Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» провели зустріч з представниками бізнес-спільноти м. Чернігова, що відбулась у приміщенні Агенції регіонального розвитку. Темою для обговорення стали бачення підприємців щодо умов для розвитку бізнесу в місті, існуючих проблемних питань, а також рівень співпраці і порозуміння з владними структурами.