Новини

Чернігів у диму – горять торф’яники на Київщині

Вранці 7 вересня небо у Чернігові затягло димом. Запах гару відчувається на території всього міста. Все це через пожежі на торф’яниках у Київській області. Дим від пожеж до Чернігова доніс вітер.

Про це повідомив речник ГУ ДСНС в області Олександр Івченко.

Читайте також: До – 5 градусів: на Чернігівщині очікуються перші заморозки

За його інформацією, на Чернігівщині немає жодних масштабних пожеж, які могли б призвести до такого задимлення. Це результат виключно горіння торф’яників у сусідній Київщині.  

Там рятувальники намагаються ліквідувати пожежі поблизу села Соснівка, Вишгородського району  та біля села Перше Травня Броварського району. Є також підтверджена інформація про горіння торфу в районі м. Прип’ять.

Державна служба з надзвичайних ситуацій запевняє, що ситуаціями з пожежами на торфовищах перебуває під контролем.

У разі дискомфорту жителям рекомендують, обмежити час перебування на вулиці, щільно зачинити вікна та двері, і зачекати, коли запах розвіється. З підвищенням температури повітря смог буде зникати.

Разом з тим, рятувальник Чернігівщини попереджають, що з 7  по 9 вересня в лісах області очікується надзвичайна пожежна небезпека (5 класу). Тож громадян просять не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки.

 Категорично забороняється:

– створювати смітники та спалювати відходи;

– розводити багаття в лісі та лісопосадках;

– палити, кидати в лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

– залишати в лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

– спалювати залишки сухої рослинності;

– дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

У разі виявлення пожеж на відкритих територіях просять терміново повідомляти, аби мінімізувати наслідки і матеріальні затрати.