Новини

Чернігів прощатиметься з рятувальником Валентином Бордаковим, який загинув під Бахмутом

У Чернігові 14 листопада прощатимуться з воїном 58-ї ОМПБр ім. Гетьмана Івана Виговського Валентином Бордаковим. Він загинув 3 листопада у боях під Бахмутом.

Валентин народився і виріс у Чернігові. Працював начальником пошуково – рятувального відділу (кінологічного) Управління ДСНС у Чернігівській області.

На наступний день, після повномасштабного вторгнення росії, Валентин добровольцем пішов до військомату і у складі бійця 58-ї ОМПБр ім. Гетьмана Івана Виговського став на захист батьківщині. Спочатку обороняв рідну Чернігівщину, після Харківську область, а потім був направлений у Донецьку область під м. Бахмут. Службу проходив на посаді бойового медика, так як володів професійними навичками по евакуації поранених, наданні медичної допомоги і швидко орієнтувався у критичних ситуаціях. Був надзвичайно хоробрим воїном, патріотом і вірною опорою для своїх побратимів!

Як згадує його командир Юрій: “Під час обстрілів, Валік ніколи не чекав доки обстріл закінчиться, під ворожим вогнем летів до поранених бійців на позиції, щоб витягти їх з поля бою і врятувати їх життя”. Був дуже веселим, ніколи не сумував, навіть коли над головою літали ворожі снаряди, він був патріотом України! Часто казав, що після перемоги над зовнішнім ворогом, обов’язково наведемо порядок всередині країни, заради майбутнього наших дітей, щоб наша Україна і люди в ній процвітали і раділи життю!

З-го листопада дізнавшись по рації про поранення побратима, Валік зі своєю групою під мінометним обстрілом ворога висунулися на позиції, щоб евакуювати пораненого. Там Валентин в процесі евакуації отримав перше поранення, проте побратима за яким вони приїхали, вони не залишили, забрали його і відходили до МТ-ЛБ, де ймовірно по ним спрацював ворожий ПТУР і Валентин отримав вже друге осколкове поранення, яке на жаль, було несумісне с життям!

 У Героя вдома залишилась мама з молодшим братом і молода дружина з маленьким синочком!

Прощання з героєм відбудеться у понеділок 14-го листопада об 11.00 в Катерининській церкві.