Новини

Через ворожі обстріли без електрики залишилася низка сіл на Чернігівщині

Внаслідок ворожих обстрілів прикордоння Чернігівщини 13 листопада було пошкоджено обладнання трансформаторної підстанції (ПС 35/10 кВ) біля с. Архипівка Семенівської громади.

Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОВА.

Читайте також: Артилерією, мінометами та касетними боєприпасами: російські окупанти вдень обстріляли прикордоння Чернігівщини (Оновлено)

Без електропостачання залишилися 10 населених пунктів на території Семенівської ТГ (близько 935 абонентів). Це села: Костобобрів, Олександрівка, Гремячка, Галаганівка, Залізний Міст, Леонівка, Архипівка, Газопровідне, Марс, Ферубки.

За інформацією НЕК “Укренерго”, 14 листопада, з 00:00 до 24:00 діятимуть планові відключення у Чернігівській та ряді інших областей.

У с. Залізний Міст Семенівської громади внаслідок обстрілу території сільгосппідприємства пошкоджено навіс для зберігання автотракторної техніки, 5 одиниць сільгосптехніки, повітряні лінії електропередач. У приватних господарствах пошкоджено вікна.

На місці події працювали слідчі Новгород-Сіверського райвідділу поліції. Поліцейські зібрали доказову базу воєнного злочину росіян.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий поліції відкрив провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).