Новини

Через фейкову «грошову допомогу» троє мешканок Чернігівщини втратили понад 40 тисяч гривень

 За минулу добу від шахрайської схеми з отриманням «грошової допомоги» постраждали троє мешканок Чернігівської області.

Про це повідомляє поліція області.

Читайте також: Чернігівка втратила понад 38 тисяч гривень, продаючи товар в інтернеті

Так, вчора до поліції звернулась 37-річна мешканка Чернігова із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло близько 8 тисяч гривень. Жінка розповіла, що в соцмережі “Інстаграм” побачила оголошення під назвою «єДопомога». Для отримання коштів жінка перейшла за посиланням і ввела всі реквізити своєї банківської картки. Після виконання цих умов з рахунку жінки зникли гроші.

Інша 39-річна чернігівка побачила схоже оголошення в “Фейсбуці”. Перешовши за посиланням також ввела реквізити своєї банківської картки та пін-код. Після чого з її основного та кредитного рахунків зникло 6 тисяч гривень.

Того ж дня 45-річній мешканці Чернігівського району надійшло посилання у “Вайбері” з пропозицією швидко оформити «грошову допомогу». Жінка перейшла за посиланням, ввела логін та пароль до свого банківського онлайн-додатку. Після чого з рахунку жінки зникло понад 28 тисяч гривень.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайств у рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).