Новини

Боронили Україну: на Чернігівщині попрощалися з трьома Захисниками

У четвер,15 червня, на Чернігівщині в останню путь провели трьох воїнів земляків. Олександр Криворучко, Сергій Кваша та Дмитро Кальчицький загинули на Сході.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Читайте також: Повернулися “на щиті”: Чернігівщина провела в останню путь  п’ятьох Захисників

У Прилуках попрощалися з матросом Олександром Криворучком.

Олександр народився 5 жовтня 1982 року у місті Ровеньки Луганської області. Згодом разом з родиною переїхав до міста Прилуки, де у 1999 році успішно закінчив школу № 7. Після цього у Миколаєві проходив строкову військову службу, далі працював завідувачем складу приватного підприємства на Київщині.

Олександр захоплювався футболом, займався рибальством та за словами близьких був чуйним, люблячим чоловіком і батьком. У березні 2023 року чоловік долучився до лав ЗС України. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А2613 і протягом цих місяців віддано боронив східні кордони Батьківщини. На жаль, 8 червня під час виконання бойового завдання на Донеччині Олександр Криворучко отримав поранення, які виявилися несумісними з життям.

Попрощалися з воїном у Прилуках, поховали його на місцевому кладовищі. Дома у нього залишились дружина та син.

У Чернігові провели в останню путь сержанта Сергія Квашу та солдата Дмитра Кальчицького.

Сергій Кваша народився 15 травня 1971 року у селі Хмільниця. З часом переїхав до Чернігова, де жив та працював.

З початком повномасштабної війни чоловік потрапив до лав оборонців України та у складі одного з підрозділів військової частини А4640 разом з побратимами сумлінно виконував свій військовий та громадянський обов’язок з захисту територіальної цілісності та недоторканості України.

На жаль, 9 червня під час виконання бойового завдання поблизу одного з населених пунктів Запорізької області Сергій Кваша загинув.

Попрощалися з воїном у Чернігові в Катерининській церкві, поховали його на кладовищі рідного села.

Солдат Дмитро Кальчицький народився 9 жовтня 1994 року у Чернігові. У 2010 році закінчив місцеву середню ЗОШ №4, а у 2013 році – Ліцей залізничного транспорту та зв’язку. Після цього вступив до Харківської Академії залізничного транспорту. Був учасником Харківського майдану та у ті роки обороняв Харківську обласну адміністрацію.

Протягом 2015-2019 років проходив військову службу за контрактом, брав безпосередню участь в антитерористичній операції на сході держави. Після початку повномасштабної війни Дмитро долучився до лав Захисників України та у складі одного з підрозділів військової частини А0222 давав гідну відсіч ворожим окупаційним військам.