Бізнес-фестНове на ТБ

Бізнес-фест 2021 – Креветочна ферма в Чернігові

Featured Video Play Icon

Найбільша прісноводна креветка в світі – Макробрахіум  Розенберга відтепер уже і  в  Чернігові.  Її  розводять в промислових маштабах. В рамках бізнес-фесту “Разом до успіху” на центральній алеї Чернігова проходила виставка-ярмарок. Серед різних товарів та послуг, не можна було не помітити акваріумів з ракоподібними. Дорослі і малеча не могли втримати своїх емоцій   від побаченого.

 Артем Дєдков – автор ідеї вирощування креветки у Чернігові.  У Бізнес – фесті  «Разом до успіху» він  взяв  участь вперше. 

Артем Дєдков має технічну освіту. Вирощуванням креветок почав займатися  декілька місяців тому, а от вивчав інформацію про них протягом двох років. 

« Українське золото» – так називають Макробрахіум  Розенберга  ті, хто завіз цей різновид креветок в нашу країну. Адже вона дуже прибуткова. Найменша вага такої креветки – 25 грамів. А досягти вона може аж до півкілограма ваги.  І вирощувати десятиногу можна  навіть у басейні на звичайному подвір’ї.

Вирощування такої креветки під силу кожному, каже Артем Дєдков.  А тим, хто бажає відкрити власну справу  в  цій сфері, підприємці можуть допомогти фаховою консультацією.

Аналогів такого  бізнесу  немає навіть у Європі, каже Артем Дєдков. Тому сподівається  в перспективі  експортувати свій товар у різні країни Євросоюзу.