Новини

Бійцю 1-ої танкової бригади вручили медаль «За оборону Чернігова»

Медаль «За оборону Чернігова» вручили бійцю 1-ої окремої танкової бригади, яка обороняла місто у 2022-му.  Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Відзнаку бійцю вручив Олександр Ломако 1 вересня.  Цю медаль отримає і решта військовослужбовців, які входять до 1-ої танкової окремої бригади і які захистили Чернігів минулого року, як тільки буде нагода. Зараз вони виконують бойові завдання на інших напрямках. 

Читайте також: У Чернігові легковик зіштовхнувся з автобусом: постраждало двоє людей

Знаково, що першу медаль, як вдячність від всієї громади Чернігова цій бригаді, вручили в річницю її створення. 

— Ви  наші Герої! Дякуємо за оборону Чернігова на початковому етапі великої війни. Дякуємо за можливість жити і працювати в той час, як ви продовжуєте воювати та повертати українську землю! Схиляємо голови перед усіма бійцями, які загинули в боротьбі за нашу свободу та Незалежність. Будьте здорові! Нехай береже Вас Господь та минають ворожі кулі! Бийте Першими!, — подякував і привітав бійців 1-ої танкової в.о. міського голови Олександр Ломако. 

Нагадаємо, медаль «За оборону Чернігова» є відзнакою територіальної громади міста, якої можуть бути удостоєні особи, які упродовж лютого-березня 2022 року активно сприяли виконанню завдань, пов’язаних зі здійсненням заходів із забезпечення оборони Чернігова.

Станом на 28 серпня на розгляд надійшли документи щодо нагородження медаллю «За оборону Чернігова» на 5 968 осіб:

  • із числа військовослужбовців — 5 391 осіб;
  • із числа цивільних — 577.