Новини

Чи буде новорічна ялинка у Чернігові?

У Чернігові вперше від початку повномасштабного вторгнення розглядають можливість встановлення новорічної ялинки. Пропонують її розмістити на Красній площі за кошти спонсорів чи благодійників.

Про це 22 жовтня під час загальноміської наради повідомив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Він дав доручення управлінню культури міської ради опрацювати потреби у встановленні ялинки та отримати зворотний зв’язок від чернігівців.

Читайте також: Пошкоджені будинки, ФАП, поранено жінку: окупанти обстріляли сім прикордонних сіл Чернігівщини

-Те, що ми бачили у моніторингу, то в більшості областей ялинки все ж таки встановлюють. Більше того, в окремих містах встановлюють ще і новорічне містечко. Я не впевнений щодо містечка, це точно неправильно зараз. Питання ялинки на площі та ілюмінації в центрі, яка у нас уже розміщена, я б все-таки розглянув. Але треба врахувати думку людей — зазначив Олександр Ломако.

За його словами, встановлення ялинки коштує 400 тисяч гривень. Втім, на це не витрачатимуть коштів з міського бюджету, а планують звернутися до представників місцевого бізнесу.

-Щоб це було не за бюджетні кошти. Якщо 10 підприємств знайдеться по 40 тисяч гривень. Я розумію, що бізнесу також важко, зараз мобілізація і податки зросли заднім числом або зростуть скоро. Але, я думаю, що це не дуже суттєві кошти для десяти підприємств”, – сказав Ломако.

Думку чернігівців щодо доцільності встановлення ялинки вивчатимуть за допомогою опитувань місцевих ЗМІ у соцмережах.