Новини

Звання Почесного громадянина Чернігова вручили майору Артуру Олефіренку

Командиру танкового батальйону  1-шої окремої танкової Сіверської бригади  Артуру Олефіренку вручили звання Почесного громадянина Чернігова.

Про це повідомив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Читайте також: У Чернігові змінять умови оплати за проїзд банківською карткою

Артур Олефіренко один із оборонців, завдяки успішним рішенням та діям яких, ворога вдалося зупинити на підступах до міста, а потім і взагалі вибити з Чернігівщини.

Найвища відзнака громади, як вдячність за захист міста, присвоєна сталевому майору ЗСУ рішенням міської ради від 1-го листопада 2023 року, але тільки зараз у військового з’явилася можливість отримати її особисто.

Весь цей час Артур був на бойових позиціях. У 2022 році обороняв Чернігів. В одному з боїв він знищив ворожий танк Т-72Б та БМП, яка згоріла разом з екіпажем та десантом. А екіпаж російського танку було взято в полон, де був і його капітан Леонід Щоткін, який віддавав накази обстрілювати житлові будинки нашого міста.

Далі майор ЗСУ ніс службу під Харковом, в Донецькій, Луганській, Запорізькій областях – скрізь робив ворогу пекло, знищуючи його техніку.

Громада Чернігова вдячна за захист міста та України. І за кожен новий день на своїй землі. Бажаю якомога швидше повернутися додому та з Перемогою! – написав Ломако.