Новини

Часник і пара над картоплею: чи допомагають народні методи у лікуванні грипу та застуди

Чимало українців намагаються лікувати грип чи застуду власними силами. Часто-густо з використанням різноманітних засобів народної медицини. У чому небезпека застосування популярних методів народної медицини під час лікування грипу та застуди, пояснили у МОЗ України.

Читайте також: Чернігів допомагатиме 3-й штурмовій бригаді

Часникотерапія

– Немає жодних доказів того, що часник має противірусні властивості та допомагає вилікувати грип або запобігти захворюванням, – йдеться в повідомленні.

Ба більше, надмірне вживання часнику може спричинити порушення шлунково-кишкового тракту, а інтенсивна часникова ароматерапія може спровокувати кашель і бронхіальні спазми, якщо людина хвора або має проблеми з диханням.

Вітамін С

У відомстві зазначили, що жодні дослідження не довели, що вітамін С ефективний проти грипу. Поряд із вживанням великої кількості вітаміну С здатен спровокувати каменеутворення в нирках, а також на тлі лихоманки зневоднення.

Також надмірне вживання вітаміну С може спричинити розвиток алергічних реакцій.

Гірчиця в шкарпетках

Теплова дія гірчиці та гірчичного порошку може спричинити сильне підвищення температури тіла. Крім того, такі процедури загрожують опіком шкіри та подразненням дихальних шляхів.

Ефірні олії гірчиці можуть спричиняти алергічні реакції та навіть бронхоспазм. Насамперед це небезпечно для дітей, – нагадали в МОЗ.

Дихання парою від гарячої картоплі

Вологе повітря під час застуди корисне. Але справа не в гарячій парі. Така процедура може призвести до опіків дихальних шляхів, слизової оболонки носа і рота і навіть опіків шкіри, особливо у дітей.

Розчини солі, соди та йоду

За словами експертів, сіль і сода чинять антисептичну дію, хоча й досить слабкі. Міцний сольовий розчин та ще й з йодом може спричинити пошкодження слизової.

У МОЗ закликали обирати для лікування застуди та грипу сучасні та безпечні ліки, обов’язково спершу проконсультувавшись із лікарем.