Новини

Алкоголю- у 20 разів більше за норму: у Чернігові зупинили п’яного водія

Вчора, близько 14-ї години, на вулиці Георгія Нарбута екіпаж патрульних зупинив за порушення ПДР автомобіль Daewoo Nexia. Як з’ясувалося, за кермом перебував 33-річний чоловік, повідомили у патрульній поліції області.

Під час спілкування з водієм інспектори помітили у нього явні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Громадянин погодився пройти тест за допомогою приладу “Drager”. Результат — 4,26 проміле.

Читайте також: Ставила лайки та викупляла товари: чернігівку ошукали шахраї на кругленьку суму

Під час перевірки документів з’ясувалося, що посвідчення водія, яке кермувальник надав поліцейським, має ознаки підробки. За інформацією єдиної системи Національної поліції, документ із зазначеними номером та серією належить іншій особі. На місце викликали слідчо-оперативну групу.

Також інспектори встановили, що водій протягом року вже притягався до відповідальності за керування авто у стані спʼяніння. Громадянин позбавлений та обмежений у праві керування транспортними засобами.

Патрульні склали на чоловіка кілька адмінматеріалів, а саме: за ст. 130 (Керування транспортним засобом особою у стані спʼяніння), ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права, вчинено повторно) та за ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка тимчасово обмежена у такому праві) КУпАП.

Автомобіль евакуйовано на арештмайдпнчик. Громадянин продовжив спілкування вже зі слідчим.