Новини

Чернігівщина провела в останню путь чотирьох полеглих Захисників

Чернігівщина прощається з чотирма воїнами-Героями. 18 вересня у громадах поховали солдата Андрія Цикмана, штаб-сержанта Володимира Черніюка, молодшого сержанта Владислава Тагаєва та старшого лейтенанта Євгена Рака, які загинули в боях за Україну.

Про це повідомили у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

У Чернігові провели в останню путь Андрія Цикмана. Андрій народився 10 листопада 1983 року у Челябінську. Згодом разом з родиною переїхав до Чернігова. Тут навчався у місцевій ЗОШ №22, після закінчення школи вступив до Ніжинського інституту культури. Крім того, навчався в Інституті культури і мистецтв ім. Поплавського. Проходив строкову військову службу, з початком російсько-української війни уклав контракт там став на захист Батьківщини на території проведення АТО. Далі працював у Державній пенітенціарній службі з виконання покарань. В умовах повномасштабної війни вкотре став на оборону Батьківщини. Нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Загинув 7 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Поховали воїна у Чернігові.

У селі Нові Млини попрощалися з штаб-сержантом Володимиром Черніюком.
Він народився 12 лютого 1986 року у селі Нові Млини на Чернігівщині. Тут проживав та здобував освіту. В умовах повномасштабної війни боронив Батьківщину від російських окупаційних військ. Загинув 12 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися з воїном та поховали його на малій батьківщині.

У Ніжині сьогодні поховали молодшого сержанта Владислава Тагаєва. Владислав народився 18 липня 2002 року в місті Ніжині. Навчався у Ніжинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 17, а після неї – у Ніжинському ліцеї Ніжинської міської ради при НДУ ім. Гоголя. Далі вступив до Київського університету ім. Бориса Грінченка на факультеті “Право та міжнародні відносини”. Займався займатися бойовим самбо та боксом. Торік вирішив стати до лав оборонців України. Загинув під час виконання чергового бойового завдання.

У смт Гончарівське попрощалися зі старшим лейтенантом Євгеном Раком.

Євген народився 1 жовтня 1997 року. Навчався у ліцеї в смт Гончарівське, після його закінчення – в НУ “Чернігівська політехніка” на спеціальності “Комп‘ютерна інженерія”. Захоплювався програмуванням, під час навчання проходив військову кафедру, потім працював програмістом. В умовах повномасштабної війни давав відсіч ворожим військам. Загинув 7 вересня 2024 року під час виконання чергового завдання на Донеччині. Поховали Героя в смт Гончарівське.