Новини

Місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 5,8 мільярдів гривень

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Найбільшу частку у загальній сумі становить податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 3,6 млрд гривень.

Читайте також: У мешканця села на Чернігівщині вилучили гранатомет та коноплі

Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 1 млрд грн.

Податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість, транспорт) сплачено 681 млн грн.

Акцизного податку від реалізації підакцизної продукції та акцизного податку на пальне надійшло 238 млн грн.

Частка решти податків і зборів у загальній сумі становить 4,4 %: податку на прибуток сплачено 101 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 117 млн грн, екологічного податку – 13 млн гривень. 

П’яту частину надходжень до місцевих бюджетів області забезпечили установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я  (20,6 % або 1,2 млрд грн). Також значні суми забезпечили платники, що здійснюють діяльність у сфері сільського господарства (18,9 % загальної суми або 1,1 млрд грн), промислові підприємства (16,5 % або 962 млн грн).

Від громадян надійшло 1,1 млрд грн податків з підприємницької діяльності, плати за майно, податку на доходи (19 % загальної суми надходжень).

Галузь торгівлі та громадського харчування поповнила бюджети на 530 млн грн (9,1 % доходів місцевих бюджетів), транспорту – на 256 млн грн (4,4 %), лісового господарства – на 126 млн грн (2,2 %), будівництва – на 85 млн грн (1,4 %).