Новини

Понад 550 мешканців Чернігівщини захворіли на COVID-19

За минулий тиждень на Чернігівщині зареєстровано 553 випадки захворювання на COVID-19. Це на 27,4% менше попереднього тижня.

Про це повідомляє Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Читайте також: Чернігівців просять повідомляти про місця стихійної торгівлі річковою рибою

Серед захворілих 63 дітей, що на 3 менше попереднього тижня. До закладів охорони здоров’я області госпіталізовано 70 хворих.  Загалом кількість госпіталізованих збільшилась з 10,5% до 12,7%, що свідчить про тяжкість захворювання.

Найбільше випадків COVID-19 зареєстровано у Ніжинській МТГ (133), Чернігівській МТГ (62), Носівській МТГ ( 24), Ічнянській МТГ (23), Прилуцькій МТГ (22), Менській МТГ (21).

Кількість діагностованих випадків пневмоній збільшилась у 1,8 разів.

Симптоми коронавірусної хвороби (COVID-19) – це симптоми загальні для всіх респіраторних захворювань: підвищення температури або лихоманка, кашель, нежить, сильна інтоксикація, слабкість (втома); біль у горлі; головний біль; збліднення пальців рук або ніг (холодні руки або ноги),   втрата нюху і смаку.

У групі ризику: особи віком від 65 років; з хронічними хворобами легень або астмою; з серйозними серцевими захворюваннями; цукровим діабетом, нирковою недостатністю та захворюваннями печінки, муковісцидозом; з ВІЛ/СНІД; онкохворі; особи, які нещодавно перенесли трансплантацію; вагітні.

Таким особам не можна зволікати і необхідно при перших симптомах захворювання звертатися до свого сімейного лікаря для проведення діагностики.