Новини

Чернігів готується до нового навчального року

Як повідомляє у своєму телеграм-каналі в.о. очільника міста Олександр Ломако тривають ремонтні роботи у закладах освіти.

Дитячі садки. За підтримки UNICEF в п’яти ДНЗ (№64, 70, 72, 73, 75) здійснюються ремонти групових приміщень. А з роботами в садку №19 допомагає Латвійська Республіка. Також частина робіт в інших ДНЗ виконується коштом міського бюджету.

Школи. За кошти міста ремонтуються і спеціалізовані кабінети в ліцеях: два кабінети хімії – №12 та 15; кабінет інформатики – №22; STEAM-лабораторія – №1.

Неурядова організація “ACTED” допомагає зі:
– структурними ремонтами шкіл №№20, 33 та 34;
– ремонтом харчоблоків в школах №20 і 33.

На відновлення харчоблоку в школі №35 отримали кошти з держбюджету. А в школі №13 від швейцарсько-українського проекту “DECIDE” (10 млн грн), ця ж організація допомагає загалом з відбудовою цього освітнього закладу.

Разом з тим у рамках словацько-українського партнерства, за фінансової підтримки Тайбейського представництва, Фундацією Фенікс здійснено заміну всіх старих дерев’яних вікон у 30 школі на нові металопластикові. Заміна частини вибитих вибуховою хвилею вікон була здійснена ще у 2022 році. Однак, тепер заклад має 100% нових віконних конструкцій, що надалі дозволить ощадливіше споживати енергоносії.

Французькою неурядовою організацією Acted на завершальному етапі роботи з ремонту укриття цього закладу освіти.
Благодійним фондом SavED спільно з Beetroot передано для школи 130 примірників сучасної, захопливої, україномовної літератури.
Від компанії ASUS гімназія отримала 20 хромбуків для вчителів, аби вони могли змогу на якісно новому рівні забезпечувати організацію освітнього процесу.

Про це повідомляє начальник управління освіти Василь Білогура у своїх соцмережах.

“Сподіваємось, що це дозволить підвищити цікавість дітей до читання та пізнання. Ось так, по частинках, об’єднавши зусилля різних донорів, ми повертаємо дітей до навчання в школі! Щиро вдячний всім партнерам за допомогу та підтримку”, – написав посадовець.