Новини

В Чернігові триває підготовка закладів освіти до нового навчального року

Про хід робіт повідомив в своїх соцмережах в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Зокрема, швейцарські донори допомагають з відновленням школи №13. Зараз вона приймає близько 1000 дітей, а до великої війни – до 500. Зміна пов’язана зі знищенням ворожою армією двох шкіл в мікрорайоні Подусівка. Враховуючи навантаження на цю школу і важливість її для такої кількості учнів – з міського бюджету буде спрямовано 8 млн грн на благоустрій території та її освітлення.

За рахунок міського бюджету також буде відремонтовано дахи у школах №5 та 16. Вже виконані аналогічні роботи в №12, в процесі – №32.

Триває облаштування предметних кабінетів у ліцеях міста. З міського бюджету цей напрямок цьогоріч фінансується у розмірі 12 млн грн. Ще 50 тис. євро Чернігів отримав від міста-партнера Меммінгена. За ці кошти буде оснащено чотири кабінети біології.

Відновлення сфери освіти та створення якісних умов для навчання – один із ключових напрямів для залучення міжнародної допомоги. Загалом, за результатами співпраці з партнерами за різними напрямками та сферами, нам, за перше півріччя 2024-го, вже вдалося залучити понад 210 млн грн. Це важлива робота міської ради, наших структурних підрозділів та комунальних підприємств.

В умовах браку власних коштів, у тому числі, через вилучення частини ПДФО, продовжуємо працювати з партнерами і залучати значний ресурс для відбудови Чернігова. Дякую всім, хто докладає для цього свої зусилля. Часто це – складні і тривалі процеси, багато переговорів та виснажливих відряджень. Але головне – результат!“, – написав Ломако.