Новини

Чернігівщина попрощалася з трьома полеглими Героями

На Чернігівщині 7 серпня попрощалися з трьома полеглими воїнами-Героями.  Михайло Мазай,  Олександр Гладченко та Дмитро Сердюк загинули під час виконання бойового завдання на фронті.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

У с.Шибиринівка провели в останню путь Михайла Мазая. Чоловік народився 8 серпня 1986 році у селі Шибиринівка. Закінчив місцеву загальноосвітню школу. Здобув кваліфікацію бакалавра з механізації сільського господарства у Ніжинському агротехнічному інституті. Після навчання повернувся до рідного села, де і присвятив своє життя родині та роботі у сільському господарстві.

 В умовах повномасштабної війни долучився до лав Збройних Сил України та став на захист Батьківщини. Ніс службу на посаді командира бойової машини окремої механізованої бригади. Від 17 жовтня 2023 року вважався зниклим безвісти в ході виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку. Встановити особу воїна вдалося за ДНК-експертизою.

Поховали Героя на малій батьківщині в с. Шибиринівка.

У с. Васківці Прилуцького району сьогодні попрощалися з Олександром Гладченком. Майже рік воїн вважався зниклим безвісти, встановили особу воїна за результатами ДНК-експертизи.

Олександр Гладченко народився 30 липня 1988 року в селі Васківці Чернігівської області. З 1994 по 2002 роки навчався у місцевій школі, де закінчив 9 класів. Продовжив навчання в Сокиринській середній школі, а після неї – у Сокиринському аграрному ліцеі на тракториста – машиніста сільськогосподарського виробництва. Після навчання працював у колгоспі «Жовтень» села Васківці трактористом.

У березні 2023 року чоловік долучився до лав Збройних Сил України, служив на посаді навідника штурмового відділення. Загинув 13.08.2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку.

Поховали Героя на кладовищі рідного села.

У селі Хотуничі віддали шану солдату Дмитру Сердюку. Він народився 3 січня 2000 року в селі Хотуничі. Закінчив 9 класів місцевої школи, повну загальну середню освіту отримав у Петрівському ліцеї. Після школи вступив до Прилуцького аграрного колежу, де здобув спеціальність «Електрик». Працював у Чернігівобленерго за фахом. Закінчив 1 курс Черкаського інституту пожежної безпеки.
У квітні 2022 року долучився до лав Національної гвардії України. Загинув 3 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання на Луганщині. Поховали Героя на малій батьківщині в селі Хотуничі.