Новини

У Чернігові відремонтують пошкоджений ракетним ударом будинок на вулиці Шевченка

Пошкоджений внаслідок ракетного удару по  Чернігову 17 квітня, двоповерховий житловий будинок по вулиці Шевченка, відремонтують бюджетним коштом. Управління ЖКГ міської ради оголосило тендер на виконаннякапітальних аварійно-відновлювальних робіт.

Про це повідомляє пресслужба Управління ЖКГ на сторінці у ФБ.

Читайте також: Чернігівські веслувальниці вибороли нагороди на чемпіонаті України

Зазначається, що роботи фінансуватимуться з бюджету міста.

Зокрема, передбачається провести:

– демонтажні та підготовчі роботи;

– заміна пошкодженої покрівлі та відновлення кроквяної системи даху з улаштуванням водовідведення;

– заміну частини перекриття, підсилення стін та зведення пошкоджених перегородок;

– відновлення вікон і вхідних дверей у пошкоджених квартирах та місцях загального користування, а також ремонт балконів.

Очікувана вартість робіт згідно проекту 3 419 818,80 грн.

В Управлінні наголошують, що аварійно-відновлювальні роботи передбачають відбудову периметру будинку та його укріплення для можливості подальшої експлуатації. Тобто проводиться, так званий, капітальний будівельний ремонт.

Якщо під час демонтажу чи ремонтних робіт виявлятимуться пошкодження, до яких раніше не було доступу, то залучатимуться фахівці для розробки необхідних проектних рішень. Схожим чином діяли на інших складних об’єктах Чернігова, які відновлювали після обстрілів у попередні роки.

Нагадаємо, багатоквартирний будинок по вул. Шевченка, 101 був найближче до епіцентру ракетної атаки 17 квітня. За отриманим експертним висновком він підлягає відновленню шляхом капітального ремонту.

На замовлення управління житлово-комунального господарства розроблено проект аварійно-відновлювальних робіт. Наразі проводиться тендер для визначення виконавця робіт. Після його завершення та підписання договору буде розпочато відновлення будинку згідно проекту.

Зараз біля будівлі встановлено тимчасове огородження та попереджувальні знаки по її периметру задля недопущення перехожих до зони можливої небезпеки.

Цей будинок уже вдруге постраждав від російської агресії. Вперше – на початку повномасштабного вторгнення у 2022 році.