Новини

20 червня – День літнього сонцестояння: традиції та прикмети

День літнього сонцестояння – це щорічна астрономічна подія. Цього року літнє сонцестояння припадає на 20 червня, через те, що нинішній рік – високосний.

У Чернігові 20 червня світловий день триватиме 16 годин і 38 хвилин, сонце зійшло в 04:37, а зайде о 21:15.

Це найтриваліший день року, коли Сонце досягає своєї найвищої точки в небі. В цей час земна вісь нахилена найбільше до Сонця. Це означає, що Сонце знаходиться найвище в небі в цей день, і через це ми маємо найдовший світловий день у році.

День літнього сонцестояння – це чудовий час, щоб почати нове життя, позбутися негативу та зарядитися позитивною енергією.

Сьогодні добре було б скупатися у водоймі, адже вважається, що вода цього дня змиває всі негативні думки та емоції, а також хвороби.

Також варто зібрати трави та квіти, адже вони мають особливу силу в цей день. Їх можна використовувати для приготування настоїв, чаїв, оберегів.

Якщо запланували похід до перукарні – сміло робіть нову зачіску. Сьогодні для цього дуже вдалий день.

Загадайте бажання. Є ймовірність, що найзаповітніші обов’язково збудуться.

І головне: проведіть сьогоднішній день з близькими людьми. Це, власне, потрібно робити не лише у день літнього сонцестояння.

Традиційно день літнього сонцестояння сповнений багатьох обрядів та повір’їв, а також прикмет.

Так, з давніх часів люди вірили, що в цей день магічна сила природи зростає, тому ворожили на майбутнє, збирали цілющі трави, шукали скарби та проводили різні ритуали.

Тепла та сонячна погода цього дня віщувала щедрий врожай з великим, рясним зерном. Натомість дощова погода обіцяла мізерний урожай.

Щоб передбачити грозу, наші предки прислуховувалися до лісу. Перед грозою він затихав, ніби відчуваючи наближення негоди. Також вони звертали увагу на грім: якщо він довго гримів, це віщувало град.