Новини

У Чернігові в липні запрацює новий тролейбусний маршрут «Діагностичний центр – Шерстянка»

Тролейбусний маршрут, який з’єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею, має запрацювати в липні.

Про це повідомив під час загальноміської наради 18 червня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Читайте також: ДТП у Чернігові: поліцейський збив дівчину на самокаті

 Зараз триває робота над облаштуванням місць висадки-посадки пасажирів, адже маршрут новий і включає зупинки, через які до цього не курсував громадський транспорт. Тільки після цього схему руху можна буде погодити з патрульною поліцією і запустити роботу цього тролейбусного маршруту. 

– Схему руху нам ніхто не погодить поки не буде зупинок. Маршрут узгоджується з патрульною поліцією, а тролейбусне управління запускає тролейбуси з автономним запасом ходу, які ми придбали. Ми орієнтуємося на першу половину або середину липня. Шерстянка та Подусівка будуть з’єднані з Бобровицею через центр міста, – зазначив Ломако.

Нагадаємо, що рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 24 квітня 2024 року у Чернігові розширено тролейбусну мережу. Додано новий маршрут № 1 «Діагностичний центр – мікрорайон «Шерстянка», який обслуговуватимуть тролейбуси з автономним запасом ходу, придбання яких фінансується з міського бюджету. Машини курсуватимуть з інтервалом руху у 20 хвилин. 

– Треба зробити покриття (на зупинках – ред.), але для цього необхідно вирішити асфальт чи бруківка. А самі зупинки ми там зараз не поставимо, а тільки знаки, бо на це не закладені кошти.  Як тільки у нас буде остаточна схема (від патрульної поліції – ред.), то нам потрібно кілька тижнів на виконання, –зазначив начальник управління ЖКГ Ярослав Куц.