Новини

У Чернігові чоловік з травматичної зброї підстрелив собаку: тварина у ветклініці

На автостоянці у Чернігові чоловік вистелив у собаку з травматичного пістолету. У зловмисника вилучено зброю та набої до неї. Тварину з травмами доставили до ветеринарної клініки.

Про це повідомляє поліція області.

Читайте також: Із річки Остер на Чернігівщині рятувальники дістали тіло жінки

10 травня зранку до поліції надійшло повідомлення від охоронця однієї з автостоянок в місті Чернігові. Чоловік повідомив, що власник автівки, який прийшов на стоянку за своїм транспортним засобом, з хуліганських мотивів здійснив кілька пострілів з травматичної зброї по собаці, яка знаходилась на території автостоянки.

Тварина залишилася живою та з травмами була доставлена до ветеринарної клініки для надання медичної допомоги. На даний час собака в безпеці, загрози її життю немає.

Зловмисник надав правдиві свідчення. Поліція вилучила у нього пістолет, з якого, ймовірно, були зроблені постріли. Зброю та набої направили на проведення експертних досліджень.

Слідчий поліції відкрив кримінальне провадження за частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу  України (жорстоке поводження з тваринами). Санкція статті передбачає до трьох років ув’язнення.

Поліція Чернігівщини розслідує обставини жорстокого поводження з твариною.