Новини

27 березня – день  в Україні та світі

Сьогодні, 27 березня, віряни вшановують пам’ять святої Матрони. В Україні та світі відзначають День нефролога, Міжнародний день театру, день віскі та день каракулів. Про все докладно, розповідаємо у матеріалі.

Читайте також: На водоймах Чернігівщини стартує нерестова заборона на вилов риби

27 березня в Україні і світі святкують Міжнародний день театру. Творче свято, яке також вважається професійним для працівників театру. Подія була започаткована французом Жаном Кокто 1961 року. Дату він обрав не випадково. Саме цього дня відбулася перша театральна вистава у Стародавньому Римі. Хоча вірогідність цієї події непідтверджена історично.

Також 27 березня День нефролога. Професійне свято лікарів, які спеціалізуються на лікуванні нирок. Вони допомагають діагностувати проблему, а потім лікувати її чи, якщо це неможливо, піклуються про максимально комфорне життя.

А ще 27 березня святкують Міжнародний день віскі. Свято було започатковане 2009 року як неофіційне, але воно стало дуже поширеним в різних країнах світу. Дату обрали на честь дня народження Майкла Джеймса Джексона, який розробив шкалу оцінки якості віски, концепцію його дегустації та написав чимало робіт про цей напій.

27 березня Міжнародний день каракулів. День, який присвячений радості спонтанного малювання чи писання. Він закликає людей різного віку почути свою внутрішню дитину і дати волю її уяві, створивши на папері чудернацькі каракулі.