Новини

У Чернігові, довідки про непридатність житла, видаватимуть ЖЕКи, ОСББ та ОЖБК

Довідку про придатність/непридатність до експлуатації житла у багатоповерхівках/гуртожитках міста Чернігова, що були пошкоджені внаслідок військової агресії російської федерації, видаватимуть ЖЕКИ, ОСББ, ОЖБК. Діятиме такий документ протягом місяця з дати його видачі. Виконавчий комітет Чернігівської міської ради 7 липня затвердив Положення про порядок їх видачі, повідомляє пресслужба муніципалітету.

Читайте також: Владислав Атрошенко звернувся до Президента щодо намагань усунення його від управління містом

За інформацією Управління житлово-комунального господарства міськради, такі довідки необхідні будуть для того, щоб люди, у яких пошкоджене житло, змогли отримати соціальні пільги та виплати на проживання.

Згідно з прийнятим Положенням така довідка складається та видається уповноваженими представниками управляючих компаній всіх форм власності, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, об’єднання житлово-будівельних кооперативів та власниками відомчого житлового фонду.

До встановлення факту придатності/непридатності до експлуатації житлових приміщень у багатоквартирних будинках/гуртожитках Чернігова, за необхідності, можуть залучатися фахівці проєктних і науково-дослідних організацій та органів і закладів санітарно-епідеміологічної служби.

Щоб отримати довідку, необхідно:

  • надати письмове звернення,
  • документ, що посвідчує особу, яка звернулась за її отриманням, та його копію.

У випадку, якщо заявником є уповноважена особа, необхідно:

  • надати довіреність,
  • копію документу, що посвідчує особу заявника,
  • копію документу, що посвідчує особу, інтереси якої представляються.

Термін складання та видачі — до 10 робочих днів. Строк дії довідки становить один місяць.