Новини

Псевдопрацівники банку ошукують мешканців Чернігівщини

У Чернігівській області активізувалися шахраї. Вони телефонують громадянам, представляються співробітниками банку, випитують відомості про банківські картки та знімають кошти.

Як повідомили в поліції Чернігівської області, за один день шахраї ошукали двох мешканок області.

Так, 10 жовтня до поліції звернулася 45-річна мешканка Чернігова, яка повідомила про те, що її ошукав псевдопрацівник банку. Невідомий зловмисник зателефонував потерпілій і представився співробітником служби безпеки банку. Незнайомець, під приводом захисту банківських рахунків заявниці, заволодів їй коштами у сумі близько 12 тисяч гривень.

Того ж дня на лінію «102» зателефонувала 60-річна мешканка селища Сосниця, яка теж постраждала від дій незнайомця. Шахрай розповів заявниці, що хтось нібито намагається зняти кошти з її рахунку, і переконав жінку перерахувати заощадження на інший рахунок, вказаний шахраєм. Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулася по допомогу до поліції.

За обома фактами слідчі поліції відкрили провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), тривають слідчо-розшукові дії.

Поліція Чернігівщини рекомендує жителям області не розголошувати жодних відомостей зі своєї картки. Всі операції щодо безпеки картки проводити тільки особисто у відділенні банку.