Новини

«Нарибалили» майже на 8 тисяч гривень

За тиждень з 15 по 22 жовтня 2020 року Чернігівський рибоохоронний патруль зафіксував 22 порушення правил рибальства.

Про це повідомляє Гаряча лінія Чернігівського рибоохоронного патруля.

Так, складено дев’ять протоколів за рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову та п’ять протоколів – за порушення Правил рибальства.

Крім цього, складено вісім актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 15 кг риби та 22 од. сіток.

Всього у порушників вилучили 24 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 29 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 430 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 7 956 грн.

Для прикладу, 14 жовтня Чернігівським на озері поблизу смт Сосниця викрили місцевого жителя із 2 од. сіток зяберних (одностінних). В протизаконний спосіб порушник виловив 2 кг риби: плітка – 14 екз., плоскирка – 6 екз., в’язь – 4 екз та по 1 екз. щуки та окуня. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 2 295 грн.

Того саме дня на озері поблизу с. Іванівка Чернігівського району рибпатруль виявив мешканців с. Іванівка та м. Чернігів, які за допомогою сітки зяберної виловили 11 екз. синця, загальною вагою 1 кг. Завдано збитків у розмірі 935 грн.

На порушників склали адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу та заборонені знаряддя лову вилучено.