Новини

7 березня – які свята відзначають в Україні та світі

7 березня в Україні і світі відзначають кілька свят  – День дитячого телебачення і радіомовлення, день енергії рослин,  День народження телефонного апарату, День бути почутим та День дудла. А ще сьогодні віряни вшановують пам’ять мучеників Апамейських — Маврикія і 70 святих.

Читайте також: В Україні двоє дітей захворіли на кір: симптоми хвороби та як захиститися

7 березня відзначають Всесвітній день дитячого телебачення і радіомовлення. Подія була започаткована ЮНІСЕФ 1994 року у Каннах, однак дату святкування обрали лише 2009 року. Головна мета дня — привернути увагу суспільства до порушення прав дитини. 7 березня більшість телеканалів показують фільми і телепередачі для дітей, а ще діти мають змогу спробувати себе в ролі працівника ТБ або радіоведучого. Також Всесвітній день дитячого телебачення і радіомовлення вважається професійним святом всіх тих, хто створює контент на дітей.

Також 7 березня — День енергії рослин. Це дуже важливе свято, яке було започатковане компанією з продажу рослинної продукції Alpo. Метою цього дня є залучення людства до вживання овочів, фруктів та зелені. За словами вчених, вдала комбінація рослинних і тваринних продуктів допомагає створити повноцінний раціон харчування.

А ще 7 березня святкують День народження телефонного апарату. Саме цього дня 1876 року американський винахідний Александер Грем Белл отримав патент на цей пристрій. Хоча справжнім винахідником вважається італієць Антоніо Меуччі — він 1860 року вигадав механізм, що перетворював вібрації звуку у електричні імпульси. На жаль, він так і не оформив патент на свій виріб.

7 березня цікавий День бути почутим. Заснував подію Шеннон Чері 2004 року. Її мета в приверненні уваги до малого бізнесу. Кожен бізнесмен-початківець може поділитися з іншими людьми своєю ідеєю чи планом, зробивши крок до своєї мрії.

Також 7 березня святкують День дудла. Слово “дудл” або каракулі виникло ще в XVII столітті, воно вказувало на простаків чи дурнів. Вчені-етимологи вважають, що англійське слово походить від німецького “Dudeldop”. Сьогодні термін використовують, коли говорять про політиків, які надавали багато обіцянок, але їх не виконали. Від нього з’явилося дієслово “doodle”, яке означає “нічого не робити”.

Дудли — невеликі замальовки або скетчі, які мають характерні ознаки. Зокрема, вони доволі прості, мають обведення однакової товщини, смішні мультяшні образи. Однак витончені лінії, які характерні звичайним скетчам, тут відсутні. А ще Дудл — логотип пошукової системи Google, який стилізують під певну подію чи свято.