Новини

31 липня – які свята відзначають в Україні та світі?

Сьогодні, 31 липня, Міжнародний день вшанування рятувальників, день безпородної собаки, день рейнджерів, африканської жінки та день народження Гаррі Поттера . Віряни вшановують пам’ять святого праведного Євдокима.889-й день війни в Україні.

Про все докладно – у матеріалі.

Дивіться також: Дерев’яне мереживо: як волонтери дарують нове життя старовинній архітектурі Чернігова

31 липня в Україні і світі святкують Міжнародний день вшанування рятувальників. Це день, коли ми говоримо “Дякую” героям, які забезпечують безпеку відвідувачів басейнів і пляжі. Рятувальники — це ті, хто присвячує свій час і життя створенню безпечного середовища для плавців. Вони проводять інструктажі, постійно стежать за гостями, щоб запобігти травмам, і рятують їх від небезпечних для життя нещасних випадків. Щороку близько 10 000 людей рятуються від утоплення завдяки героїчним зусиллям рятувальників.

Також 31 липня День народження Гаррі Поттера. це свято, яке щороку відзначають всі шанувальники цього чарівного світу. Саме 31 липня 1980 року, згідно з історією, яку придумала знаменита Джоан Роулінґ, народився Гаррі Поттер. Цей день також є днем народження авторки серії романів про легендарного хлопчика.

А ще 31 липня День безпородної собаки. День безпородної собаки був започаткований захисницею тварин і біхевіористкою Колін Пейдж. Мета цього свята — підкреслити чарівність та важке становище собак змішаних порід. Ці собаки часто стикаються з проблемами в пошуку домівки через те, що перевага віддається чистокровним породам. Але насправді собаки змішаних порід мають унікальний генетичний склад, який може призвести до меншої кількості проблем зі здоров’ям та поєднання найкращих характеристик різних порід.

31 липня святкують Всесвітній день рейнджерів. Це свято було засноване 2007 року Міжнародною федерацією рейнджерів (International Ranger Federation, IRF) з метою відзначити внесок паркових рейнджерів у охорону природи та вшанувати пам’ять загиблих рейнджерів, які виконували свою службу.

Також 31 липня День африканської жінки. Це свято було започатковане завдяки Всеафриканській конференції жінок, яка відбулася у Дар-ес-Саламі (Танзанія) 1962 року. Свято спрямоване на підвищення обізнаності про жінок з Африки, їхні досягнення та внесок у суспільство. Також день африканської жінки допомагає африканським жінкам подолати проблеми утисків прав та дискримінації.