Новини

27 травня – День в Україні та світі

Сьогодні, 27 травня, День екстренної медичної допомоги, день маркетингу, день захисту від сонця та день народження скотчу. Віряни вшановують пам’ять священномученика Ферапонта.

824-й день війни в Україні. Розповідаємо про все докладно.

27 травня в Україні і світі святкують Міжнародний день маркетингу. Це глобальне свято призначене для вшанування життєво важливої ролі маркетингу у налагодженні зв’язків між бізнесом і споживачами, а також для стимулювання суспільних змін. Чому 27 травня? Цю дату обрали для святкування маркетингу, оскільки саме цього дня 1931 року в Чикаго народився видатний маркетолог, практик і теоретик, якого часто називають “батьком сучасного маркетингу” – Філіп Котлер. Котлер написав понад 80 книг і мав великий вплив на розвиток маркетингу по всьому світу.

Дивіться також: Відмивають від кіптяви та бруду: Спасо-Преображенський собор Чернігова приводять до ладу

Також 27 травня День екстреної медичної допомоги. Це день, коли ми віддаємо шану лікарям невідкладної медичної допомоги, медсестрам, фельдшерам, реаніматологам та іншим медичним працівникам, які невтомно працюють, щоб надати невідкладну та життєво необхідну допомогу в критичних ситуаціях.

Він відзначає початок екстреної медицини в Європі, коли в Лондоні був підписаний акт Європейського товариства екстреної медицини з метою створення моделі системи, щоб надати кожному громадянину Європи професійну, компетентну і, перш за все, своєчасну реакцію на будь-який гострий стан, що загрожує життю чи здоров’ю.

А ще 27 травня День захисту від Сонця. Ультрафіолетове випромінювання, особливо типи УФ-А і УФ-В (UVA і UVB), можуть негативно впливати на шкіру, спричиняючи фотостаріння, пігментні плями, новоутворення, а також збільшуючи ризик розвитку раку шкіри. Тому дуже важливо правильно користуватися сонцезахисними засобами, щоб уникнути цих негативних наслідків.

27 травня святкують День народження скотча. Саме цього дня 1930 року Річард Дрю, працюючи лабораторним техніком у компанії Minnesota Mining and Manufacturing, яка спеціалізувалася на виробництві наждачного паперу, розробив першу стрічку на целофановій основі з каучуку, смол та олій. Цей винахід став незамінним у багатьох сферах життя і приніс своєму творцю значний капітал.

Цікавий факт: назва “скотч” виникла через жартівливе зауваження одного з майстрів, який порадив Дрю звернутися до своїх шотландських директорів (Scotch bosses) та попросити їх не економити на клею, щоб зробити стрічку більш клейкою. У ті часи шотландців вважали за жадібних, і це стало підставою для назви продукту.