Новини

24 листопада – день в Україні та світі

24 листопада в Україні і світі відзначають низку свят. Зокрема, цього дня відзначають своє професійне свято системні інженери  та логісти. А ще це Всесвітній день еволюції, День без закупів, Всесвітній день інформації та день моржа. Віряни сьогодні вшановують пам’ять християнської мучениці Катерини Олександрійської. 639-й день війни в Україні. Про все докладно розповідаємо у матеріалі.

Міжнародний день системного інженера. Цей фахівець встановлює внутрішні мережі комп’ютерного обладнання та допомагає користувачам використовувати програмне забезпечення правильно.

Читайте також: 30 вибухів за добу: російська армія обстріляла дві громади Чернігівщини

Також 24 листопада Всесвітній день еволюції. Дату обрали на честь публікації Чарльзом Дарвіним його праці “Походження видів”. Особливість цієї книги полягає в тому, що вона була написана не в науковому, а в популярно-публіцистичному стилі, чим викликала неабиякий ажіотаж в суспільстві. Разом із цією працею з’явилася теорія еволюції, яку пізніше назвали дарвінізмом. Свято створили 2001 року, хоча ідея з’явилася ще в 90-х роках XX століття.

А ще 24 листопада святкують Всеукраїнський день логіста. Логістикою називають ефективне планування, контроль і реалізацію переміщення та зберігання різних товарів від пункту відправлення до пункту призначення. А логісти є майстрами перевезення з мінімальними витратами.

24 листопада на противагу Чорній п’ятниці святкують День без закупів. Свято було засноване канадським фахівцем із реклами Тедом Дейві 1992 року. Через 5 років весь світ приєднався до святкування, усвідомлюючи важливість цієї події. Нині фахівці із різних галузей стурбовані тим, що сучасна індустрія одягу має серйозний негативний вплив на довкілля. З кожним роком зростає виробництво текстильної продукції, а споживачі під впливом реклами та акцій на Чорну п’ятницю купують одяг частіше і в більшій кількості.

Також 24 листопада Всесвітній день інформації. Свято було засноване Міжнародною академією інформатизації 1994 року і припадає на останню п’ятницю листопада. Цього дня прийнято організовувати форуми, конференції, ділові зустрічі тощо, щоб шукати рішення для оптимізації інформаційного потоку.

А ще 24 листопада Всесвітній день моржа. Свято було створене 2008 року і є закликом до дій для підвищення обізнаності про збереження моржів, що проживають в Арктиці. Ініціатором створення цього дня виступили Всесвітній фонд дикої природи та Рада з морських ссавців.