Новини

17 червня – Який сьогодні день в Україні та світі

Сьогодні, 17 червня, Всесвітній день карате, день теселяції, день сміттяра, день боротьби з опустелюванням і посухою. Віряни вшановують пам’ять святих мучеників Мануїла, Савела та Ісмаїла. 845-й день війни в Україні.

Про все це розповідаємо у матеріалі.

Читайте також: Із Десни у Чернігові підняли тіло потопельниці, яка зникла ще взимку

17 червня в Україні і світі святкують Всесвітній день карате. Подія присвячена тому, що цей вид спорту був включений до Олімпіський ігор в Токіо 2020. День було засновано 2017 року, адже 2016 року було оголошено, що карате, разом з п’ятьма іншими видами спорту, збираються включити до олімпійської програми.

Також 17 червня Всесвітній день теселяції. Подія присвячена особливому мистецтву мозаїки (візерунки з геометричних фігур). Теселяцію можна навіть знайти в природі чи архітектурі. Вона використовувалася людством протягом тисячоліть в усьому світі. Головна мета цього дня полягає у підвищенні обізнаності про мозаїку, заохоченні людей до дослідження теселяції.

А ще 17 червня Всесвітній день сміттяра. Хоча декому може здатися, що це професійне свято є неважливим, оскільки ця професія мало цінується у світі, проте важливо привертати увагу громадськості до зусиль чоловіків та жінок, які підтримують в чистоті наші міста та села. Поводження з відходами виходить далеко за межі звичайного збирання сміття. А ініціатором створення такого свята став Джон Д.Арвуд, який є власником спеціалізованої компанії з перероблення відходів, яку він заснував 1997 року.

17 червня Всесвітній день боротьби з опустелюванням і посухою. Важлива екологічна подія, яка була створена зі ініціативи ООН 1995 року. Дату святкування обрали не випадково. Саме цього дня 1994 року була прийнята Конвенція ООН щодо боротьби з опустелюванням. Через опустелювання та деградацію земель формуються не лише екологічні, але й соціально-економічні проблеми. Адже через непридатні для експлуатації ґрунти люди змушені мігрувати.

Також 17 червня Всесвітній день крокодила. Ще одна важлива екологічна подія, яка була створена, щоб привернути увагу людства до проблеми зникнення цих тварин через посилення урбанізації, риболовлю та незаконне полювання. Роль крокодилів у підтриманні екологічного балансу дуже важлива, а тому потрібно підвищувати поінформованність людей про захист цих тварин.