Новини

10 років за розстріл багатоповерхівки у Чернігові: апеляційний суд залишив без змін вирок російському танкісту

Чернігівським апеляційним судом підтверджено законність вироку суду військовослужбовцю рф за вчинення воєнного злочину. Про це повідомляє прокуратура Чернігівської області.

Читайте також: Російські окупанти обстріляли Чернігівщину з мінометів – понад 20 прильотів

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури оператора-навідника військової частини 41659 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі 41-ї загальновійськової армії збройних сил Російської Федерації засуджено за порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Судом йому призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі.

Вирок суду першої інстанції оскаржено стороною захисту з мотивів суворості покарання. Проте, 02.11.2022 Чернігівським апеляційним судом не взято до уваги ці доводи, враховано принципову позицію прокурора та залишено вирок без змін.

Стороною обвинувачення у суді доведено, що оператор-навідник, виконуючи незаконний наказ командира батальйону, 26 лютого 2022 року обстріляв осколково-фугасним снарядом калібру 125 мм житловий багатоповерховий будинок у місті Чернігові, який не був військовою ціллю і не використовувався для військових потреб. В результаті обстрілу окремі житлові приміщення будинку повністю зруйновано.

У подальшому, завдяки злагодженим діям Збройних Сил України ворожий танк знищено, а засудженого взято в полон.

З моменту ухвалення рішення судом апеляційної інстанції вирок набрав законної сили.