Новини

1 квітня – день в Україні та світі

Сьогодні, 1 квітня, віряни вшановують пам’ять Марії Єгипетської. А ще сьогодні Міжнародний день птахів (День орнітолога), день сміху, Міжнародний день веселощів на роботі та день обізнаності про вовчак. Про все докладно розповідаємо у нашому матеріалі.

Читайте також: SOS: ваш холодильник попереджає про поломку

1 квітня в Україні і світі святкують Міжнародний день птахів (День орнітолога). Екологічне та професійне свято, дату якого обрали за днем підписання Міжнародної конвенції з охорони птахів 1902 року. Усі охочі цього дня розвішують годівниці та будиночки для птахів, зустрічають тих пернатих, які повертаються додому з вирію. А ще — вітають орнітологів з їхнім професійним святом.

Також 1 квітня День сміху. Це позитивне, жартівливе та веселе весняне свято, особливістю якого є дотепні розіграші. Цього дня люди намагаються проявляти максимум творчих здібностей, адже розіграш повинен бути не лише смішним, але й неочікуваним. Хоча свято є неофіційним, воно дуже популярне в багатьох країнах світу.

А ще 1 квітня Міжнародний день веселощів на роботі. Подія була створена 1996 року з метою залучення суспільства до згуртування зі своїми колегами, виховання на робочому місці дружніх відносин, сприяння розвитку творчих здібностей.

Також 1 квітня День обізнаності про вовчак. Щорічна подія, яка має важливе значення, адже вона підвищує обізнанність про серйозне хронічне аутоімунне захворювання, яке вражає у світі мільйони людей.