Новини

З наступного тижня у Чернігові почнуть ремонти найбільш пошкоджених будинків

Чернігів розпочинає відновлювати будинки, які постраждали внаслідок прямих влучань снарядів і ракет. Нині з міського бюджету виділяють 100 млн грн на те, аби відремонтувати більше 140 пошкоджених  будинків. Про це повідомив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко під час особистих зустрічей із жителями мікрорайону “Ремзавод”. 

Читайте також: У Чернігові попрощалися з воїном 1-ої окремої танкової бригади Олексієм Бабаковим

За словами мера, з наступного тижня будівельники почнуть “заходити” на об’єкти. Коже з цих будинків був обстежений експертами і отримав свій висновок, де зазначено чи можна його відновити чи на нього чекає виключно демонтаж. 

Є серед адрес у цьому мікрорайоні і гуртожиток, який, на жаль, не підлягає відновленню. Поки держава не розробила механізм відшкодування за втрачене майно, постраждалим запропонували заселитися в кімнати у гуртожитках, які вдалося знайти в житловому фонді.

На підготовку житлових будинків до опалюбвального сезону з місцевої казни видялять 130 млн грн. Коштит спрямують на поточні ремонти пошкоджених будинків (відновлюють вікна на площах загального користування і дахи), а також і виконають капітальні ремонти.

Допоможе місто і малозахищеним верствам населення, зокрема, частково компенсує витрати чернігівців на відновлення вікон. Днями виконком погодив відповідну програму.