Новини

«Чотири через чотири»: на Чернігівщині переглянули графіки відключень світла

У Чернігівській області переглянули та змінили графіки відключень електроенергії. Про це повідомляє АТ «Чернігівобленерго» на сторінці у ФБ.

Читайте також: Рух тролейбусів у Чернігові ускладнено – обледеніння мережі

За їх інформацією,до відключень вдалося залучити додаткову кількість споживачів у Чернігові та інших населених пунктах області. Це дозволило повернутись до попереднього графіка відключень «чотири через чотири». Тобто, у певної групи споживачів електроенергія відключається на чотири години і потім на такі ж чотири години група забезпечена безперебійним електропостачанням.

Поки що цей графік зможе забезпечити виконання усіх команд центральної диспетчерської служби НЕК «Укренерго», – зазначають в Обленерго.

Водночас зауважують, що такий графік буде ефективним лише за умови подальшої незмінної ситуації в енергосистемі України. У випадку повторних масованих атак росіян на об’єкти енергетичної інфраструктури, скоріше за все, доведеться знову повернутися до графіка «три через шість» (три години електропостачання у групи є, потім на шість годин його обмежують).

Оновлений перелік адрес, які внесені до груп відключень електроенергії, можно знайти за посиланням https://chernihivoblenergo.com.ua/files/other/GPV.pdf

Можливі відхилення в часі до 20-30 хвилин для перепідключення електропостачання між групами.