Новини

Зимова повінь на Чернігівщині: синоптики попереджають про підвищення рівнів води у річках

Про підвищення рівнів води у річках Дніпро, Десна та Снов упродовж 8-9 лютого попереджає Чернігівський обласний центр з гідрометеорології.

Читайте також: У Чернігові та області один день не вимикатимуть світло

Так, на ділянці Дніпра в межах (Чернігівського району) утримуватиметься значне затоплення заплави, порушення транспортного сполучення з окремими прирічковими селами вздовж Дніпра та часткове затоплення окремих населених пунктів у Чернігівському районі (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий). На Дніпрі в районі Київського водосховища зберігається затор криги. Тож, можливе різке підняття води.

У цей же час на ділянці Десни Новгород-Сіверський – Макошине (Новгород-Сіверський, Корюківський і Чернігівський райони Чернігівської області) відбуватиметься посилення льодових явищ. Можливі різкі коливання рівнів води до 0,1 – 0,2 м за добу з утриманням і збільшенням затоплення заплави і замерзання води на ній, порушення транспортного сполучення з населеними пунктами вздовж Десни.

На р. Снов утримуватиметься перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодорогу місцевого значення у Корюківському районі (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).