Новини

Збитки, нанесені агресором житловому фонду Чернігова, оцінюють у понад 4,2 млрд доларів США

Чернігів входить до трійки міст, які зазнали найбільших уражень внаслідок атак російської армії. Про це свідчить аналіз, який здійснюється в межах проєкту «Росія заплатить» командою KSE Institute.

Найбільший обсяг втрат фіксується від руйнувань житлового фонду. За оцінками аналітиків, внаслідок війни в Україні було зруйновано або пошкоджено 35,2 млн квадратних метрів житлового фонду. Загальна сума збитків становить 31 мільярд доларів. І ця сума не остаточна, адже війна триває.

Читайте також: Чернігівських медиків відзначили державними нагородами

Найбільше від руйнування житлового фонду постраждали такі міста, як Маріуполь, Харків, Чернігів, Суми та Рубіжне.

Збитки Чернігова за пошкодження та руйнування житла нині обчислюються у понад 4,2 млрд доларів США.

Нагадаємо, проєкт «Росія заплатить» фокусується на оцінці прямих втрат фізичної інфраструктури України внаслідок війни (руйнування житлових будинків, комунальної, дорожньої, залізничної інфраструктури; освітніх та медичних закладів тощо) та оцінці фінансової вартості цих втрат.

З початку війни росії проти України зруйновано, пошкоджено або захоплено не менше 208 фабрик і підприємств, 508 закладів охорони здоров’я, 562 дитячих садка, 156 складів, 992 навчальних заклади, 295 мостів і мостових переходів, 102 культові будівлі, 83 адміністративні будівлі, 27 нафтобаз, цивільних аеропортів.

Станом на 10 травня загальна сума прямих задокументованих збитків інфраструктури складає вже понад $94.3 млрд або майже 2.8 трлн гривень.