Новини

Зберігав вдома зброю, боєприпаси та наркотики: поліція затримала мешканця Чернігівського району

Мешканець Чернігівського району зберігав удома зброю, боєприпаси, а також наркотичні речовини. Поліція відкрила кримінальні провадження, правопорушнику загрожує до семи років позбавлення волі.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Читайте також: Понад 100 вибухів за добу: окупанти б’ють по прикордонню Чернігівщини

Оперативники відділу кримінальної поліції Чернігівського райуправління отримали інформацію, що 47-річний мешканець одного з сіл району зберігає вдома наркотичні речовини.

Під час проведення санкціонованого обшуку із залученням кінолога зі службовою собакою у помешканні чоловіка було виявлено: автомат АК-74 з магазином до нього, гранату ВОГ-17м, дві гранати РГД-5, гранату Ф-1, 3 запали до гранат та понад тисячу набоїв. Крім того, поліцейські виявили у зловмисника скляну ємність з подрібненою речовиною рослинного походження, що схожа на канабіс.

Все виявлене правоохоронці вилучили. Речові докази було направлено на експертизу.

Поліція під процесуальним керівництвом Чернігівської окружної прокуратури відкрила кримінальні провадження:

– за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

– за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.