Новини

Загинули за Україну: на Чернігівщині попрощалися з трьома Захисниками

На Чернігівщині 1 серпня провели в останню путь трьох воїнів-земляків. Максим Примаченко, Олександр Агапченко та Сергій Птуха загинули на полі бою на Донеччині та Луганщині.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

У с. Старий Білоус попрощалися з молодшим сержантом Максимом Примаченком. Він народився 12.09.1992 року в м. Чернігів.

В умовах повномасштабної війни долучився до лав Збройних Сил України та став на захист Батьківщини. Був командиром відділення охорони.

Загинув 24.07.2024 року під час захисту Батьківщини на Донеччині.

Поховали Героя в с. Старий Білоус Чернігівського району.

У селі Макошине Менської громади сьогодні провели в останню путь воїна Олександра Агапченко, який загинув 24 липня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Олександр Агапченко народився 27 лютого 1991 року у смт Макошине Менської громади. Закінчив Щорську гімназію. Потім навчався в Щорському професійно-технічному навчальному закладі.

Проходив строкову військову службу. Працював молодшим інспектором відділу охорони Менської виправної колонії 91 у Макошиному.

В умовах повномасштабної війни долучився до лав ЗСУ. У 2023 році уклав контракт та вирішив стати на захист Батьківщини на посаді гранатометника відділення охорони.

Поховали Героя на малій батьківщині в с Макошине.

У с. Вознесенське попрощалися зі старшим лейтенантом Сергієм Птухою, який помер від важких поранень.

Сергій Птуха народився 30.05.1973р. в с. Пушкарі Чернігівської області. Навчався у Скрипчинській восьмирічній школі та у школі в смт Козелець Чернігівської області. Після школи навчався у Київському державному технічному університеті будівництва та архітектури за спеціальністю “Технологія будівельних конструкцій, виробів і матеріалів”.
Працював програмістом та спеціалістом з комп’ютерної графіки. З 2014 по 2015 рік брав участь у захисті Батьківщини в лавах ЗСУ. У лютому 2022 року без вагань вкотре став на захист України, брав участь у захисті Чернігова. У січні цього року під час виконання бойового завдання на Луганщині отримав важке поранення, переніс кілька операцій та проходив лікування. 20 липня 2024 року серце воїна зупинилося внаслідок отриманих на Луганщині поранень. Провели в останній путь та поховали Героя в с Вознесенське Чернігівської області.