Новини

Загинули за Україну: Чернігівщина провела в останню путь чотирьох Захисників

Чернігівщина втратила чотирьох Героїв. 1 вересня в громадах попрощалися з воїнами-земляками Сергієм Ященком, Олександром Сидоренком, В’ячеславом Шевцовим та Миколою Пилипенком, які загинули на фронті.

Про це повідомили у Чернігівському ТЦК та СП.

Солдат Сергій Ященко народився 30 січня 1993 року у селі Радичів на Чернігівщині. Спочатку навчався у місцевій школі, потім перевівся до Коропської ЗОШ. 7-9 клас закінчував у Черешенській школі. Далі навчався у Сосницькому аграрному ліцеї, де здобув кваліфікацію тракториста-машиніста. Працював на різних роботах у Києві. У 2015-му розпочав проходження військової служби, у 2016-2017 роках брав участь в АТО, де отримав травму. З початком повномасштабної війни не лишився осторонь та став на захист України у складі десантно-штурмової бригади.
Загинув 26.08.2024 під час виконання бойового завдання на північно-східному напрямку. Попрощалися з воїном та поховали його на малій батьківщині.

Сержант Олександр Сидоренко народився 1 січня 1977 року у Чернігові. Навчався в місцевій ЗОШ №31, а після неї – у Чернігівському ПТУ №10. За життя працював на різних посадах: столяром-плотником, помічником оператора АЗС, експедитором, транспортувальником, а також слюсарем по ремонту рухомого складу. У 2014-му вперше став на захист України, брав участь в АТО. З початком повномасштабної війни не лишився осторонь та у складі десантно-штурмового батальйону боронив східний напрямок. Загинув 29.06.2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Встановили особу воїна за ДНК-експертизою. Попрощалися у Чернігові, поховали на Яцево.

 Старший солдат Вʼячеслав Шевцов народився 17 лютого 1966 року в місті Чернігові. Навчався ЗОШ №13, а потім закінчив училище, здобувши фах електрика. Мав пристрасть до музики і деякий час працював ді-джеєм. Протягом багатьох років працював начальником театрально- технічного відділу в Чернігівському Молодіжному театрі. 24 лютого 2022 року без вагань став на захист Батьківщини у складі механізованого батальйону. Боронив північні та східні рубежі України. Загинув 23.08.2024 року під час виконання бойового завдання на північно-східному напрямку. Попрощалися у Чернігові, поховали на Яцево.

 Солдат Микола Пилипенко народився 11 квітня 1974 року у селі Покошичі Новгород-Сіверського району. Закінчив місцеву школу, далі проходив строкову військову службу. Після повернення до цивільного життя опанував професію електрозварювальника 4 розряду. З перших днів повномасштабної війни став на захист України. Останнім часом боронив схід Батьківщини у лавах ТрО. Загинув 28.08.2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися у Чернігові, поховали у селі Хмільниця.