Новини

Загинули за Україну: Чернігівщина попрощалася з трьома Захисниками

Приєдналися до небесного війська… На Чернігівщині провели в останню путь трьох воїнів-героїв. Ігор Філіппов,  Михайло Шумілов та Ігор Кусочек полегли в боях за незалежність України.

Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Старший солдат Ігор Філіппов народився 10 червня 1969 року в м. Києві. Тут здобував освіту у середній загальноосвітній школі. Далі вступив до професійно-технічного училища та опанував спеціальність кравця-закрійника. Після закінчення ПТУ вступив до Київського технікуму технологій і дизайну, а пізніше – до Київського національного університету технологій та дизайну. Працював на підприємствах легкої промисловості. Близько 10 років працював в Київському Центрі психологічної реабілітації дітей. Водночас закінчив Міжрегіональну Академію управління персоналом. Через деякий час повернувся до швацької справи та працював на різних приватних підприємствах. З перших днів повномасштабної війни став на захист Батьківщини. Загинув 22 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на північно-східному напрямку. Попрощалися з воїном та поховали його 5 жовтня 2024 року в с. Марківці.

Головний сержант Михайло Шумілов народився 21 листопада 1977 року у Борзні. Закінчив 9 класів місцевої середньої школи. Навчався у Борзнянському сільгосптехнікумі. Проходив строкову військову службу. Займався ремонтом взуття та працював на різних підприємствах. З початком російсько-української війни став на захист східних рубежів держави. З першого дня повномасштабного ворожого вкотре долучився до оборони України. Боронив Чернігівщину, далі давав відсіч ворогу на Харківському, Донецькому та Луганському напрямках. Загинув 20.09.2024 року під час виконання бойового завдання на Луганщині. Попрощалися з воїном та поховали його 5 жовтня 2024 року у Борзні.

Солдат Ігор Кусочек народився 12 червня 2004 року в м. Бобровиця. Освіту здобував у місцевій середній загальноосвітній школі №2 та в Державному професійно-технічному навчальному закладі «Броварський професійний ліцей». В ліцеї опанував професію монтажника санітарно-технічних систем і устаткування, електрозварника ручного зварювання. Після повномасштабного вторгнення, хоча й мав деякі обмеження по здоров’ю, але вирішив стати на захист Батьківщини. Останнім часом боронив Донеччину, де і загинув 29 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання у складі НГУ. Попрощалися з воїном та поховали його 4 жовтня 2024 року в с. Травкине Ніжинського району.