Новини

Загинули за Україну: Чернігівщина попрощалась із шістьма полеглими Захисниками

Сьогодні, 20 вересня, Чернігівщина провела в останню путь шістьох воїнів-героїв. Максим Глиняний, Володимир Луговий, Ігор Малько, Сергій Дарнопих, Віктор Гопка та Сергій Гореленко загинули в боях на фронті.

Про це повідомили у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Солдат Максим Глиняний народився 10 травня 1989 року. В умовах повномасштабної війни долучився до лав оборонців України. Давай відсіч ворогу на східному напрямку. Загинув 12 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися та поховали у Ніжині.

Молодший лейтенант Володимир Луговий народився 23 лютого 1981 року в селі Анисів. Закінчив 9 класів місцевої школи, далі навчався у Чернігівському обласному ліцеї для сільської обдарованої молоді. Потім вступив до Чернігівського державного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка на Історичний факультет. Свого часу проходив службу в танкових військах. Потім працював в органах внутрішніх справ смт Куликівки. До лав оборонців України долучився ще у 2014 році, брав участь в обороні Батьківщини на Донеччині та Луганщині. В умовах повномасштабної війни також не лишився осторонь та давав відсіч загарбнику на східному напрямку. Загинув 7 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися та поховали на малій батьківщині.

Старший солдат Ігор Малько народився 24 червня 1996 року в місті Чернігів. Навчався у місцевій школі №3. Захоплювався футболом. Закінчив Харківський навчально-науковий інститут ДВНЗ «Університет банківської справи», де здобув освіту за напрямом менеджменту. Проходив строкову військову службу. Потім працював за фахом у банку Чернігова. В перші дні повномасштабної війни став на захист Батьківщини. Обороняв Чернігівщину, потім вирушив давати відсіч загарбникам на сході України. Загинув 1 липня 2024 року під час виконання бойового завдання на Луганщині. Встановити особу воїна вдалося за ДНК-експертизою. Попрощалися та поховали у Чернігові.

Молодший сержант Сергій Дарнопих народився 11 вересня 1983 року в Чернігові. Навчався в Чернігівській середній школі №4, потім вступив у Чернігівське професійне-технічне училище №18, де навчався на столяра. Проходив військову службу, за час якої отримав звання молодшого сержанта. Після повернення до цивільного життя розпочав трудову діяльність. Працював монтажником, займався відновленням Чернігова після завершення активних бойових дій у 2022 році. В умовах повномасштабної війни боронив Україну на сході. Загинув 10 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися та поховали у Чернігові.

Солдат Віктор Гопка народився 31 березня 1984 року. Під час навчання в школі у селі Велика Загорівка захоплювався спортом. Після школи проходив службу в армії. З час переїхав до Києва, де працював на заводі залізобетонних конструкцій. Торік долучився до лав оборонців України. Загинув 27грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися та поховали у селі Велика Загорівка.

Солдат Сергій Гореленко народився 11 червня 1976 року в селі Смяч. Закінчив місцеву школу, далі вступив до Остерського будівельного технікуму за спеціальністю «будівництво будівель і споруд». Працював за фахом. В умовах повномасштабної війни боронив Батьківщину. Загинув 14 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на північно-східному напрямку. Попрощалися та поховали у селі Смяч.