Новини

Загинули в бою за Україну: на Чернігівщині попрощалися з двома Героями

На Чернігівщині 5 серпня попрощалися з двома полеглими воїнами – солдатом Сергієм Яресько та старшим солдатом Ігорем Сорокою.

Про це повідомили у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Сергій Яресько народився  29 січня 1975 року в селі Красний Колядин Чернігівської області. 3 1982 по 1992 роки навчався в Красноколядинській середній школі Чернігівської області. З 1992 по 1995 роки навчався в Борзнянському сільськогосподарському технікумі Чернігівської області за спеціальністю: «Організатор – технолог». З 1995 по 1998 роки працював в районній податковій службі за місцем проживання. 3 2000 по 2023 рік працював в сільськогосподарському товаристві «Красноколядинське» трактористом – машиністом сільськогосподарського виробництва.

В умовах повномасштабної війни долучився до лав Збройних Сил України. Загинув 3 червня 2024 року під час бою за незалежність України на Донеччині.

Провели в останній путь та поховали Героя на кладовищі села Красний Колядин Чернігівської області.

Ігор Сорока народився 1 вересня 1968 року. Базову середню освіту здобував у середній загальноосвітній школі в селі Марківці Чернігівської області, повну середню освіту здобув у 1986 році в Кобижчанській середній школі. В 1986 році вступив до професійно-технічного училища №2 в місті Ніжин. Під час навчання був призваний на строкову військову службу. Після звільнення зі строкової служби закінчив навчання в ПТУ №2 та опанував професію оператора станків з числовим програмним управлінням 3-го класу. З 1989 по 1997 роки працював на Ніжинському механічному заводі.

Пізніше навчався на курсах за спеціальністю «пічник». Працював у Бобровицькому комунгоспі. Останнє місце роботи в цивільному житті – працівник позавідомчої охорони.

 На початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року без вагань став на захист Батьківщини. Шлях Захисника розпочав на посаді стрільця. Виконував бойові завдання зі звільнення Чернігівщини від ворога. Далі боронив Донеччину, де загинув під час виконання бойового завдання 22 листопада 2022 року внаслідок поранення.

Вважався зниклим безвісти, але після чергового обміну тілами полеглих на полі бою особу воїна було встановлено за результатами ДНК-експертизи. Попрощалися та поховали 5 серпня 2024 року в селі Марківці Ніжинського району.