Новини

Загинули в бою: на Чернігівщині попрощалися з трьома Захисниками

На Чернігівщині 3 липня попрощалися з трьома полеглими воїнами-земляками — Максимом Голубєвим, Артемом Логвіним та Віталієм Гринем.

Про це повідомили в Чернігівському обласному ТЦК та СП.

У Чернігові провели в останню путь старшого солдата Максима Голубєва. Максим народився 4 жовтня 1987 року в місті Фастів Київської області, згодом родина переїхала до Чернігова. Навчався в школі №4, далі здобував освіту в Чернігівському педагогічному університеті ім. Т.Г. Шевченка. Захоплювався футболом, неодноразово брав участь в міських змаганнях та займав призові місця.

Проходив строкову військову службу у складі роти почесної варти в місті Києві. Після повернення продовжив навчання у Чернігівському педагогічному університеті ім. Т.Г. Шевченка.

У 2016 році уклав контракт та долучився до лав Збройних Сил України. Брав участь в АТО, а згодом — в ООС. Потім долучився до окремої механізованої бригади. Служив на Луганщині.

За час служби був нагороджений медаллю “За сумлінну службу” та відзнакою “Чорні Запорожці”.

З першого дня повномасштабної війни став на захист Чернігова, а після його звільнення проходив службу на території Чернігівської та Сумської областей на посаді “кулеметник-розвідник”. Був нагороджений хрестом “Честь і Слава”.

Загинув 28 червня 2024 року під час виконання бойового завдання на Луганщині.

Поховали Героя на міському кладовищі “Яцево”.

Цього дня у місті попрощалися з молодим воїном Артемом Логвіновим. Він народився 12 травня 2004 року в Чернігові. Виховувався бабусею, навчався у місцевій школі №5. Захоплювався футболом, брав участь у змаганнях та посідав призові місця.

У перші дні повномасштабної війни став на захист України. Захищав місто Чернігів, потім пройшов навчання за кордоном.

Боронив Донеччину, північний кордон, останнім часом тримав оборону на південно-східному напрямку.

Під час виконання чергового бойового завдання отримав важке поранення. Артема евакуювали до лікарні у Запоріжжі.

28 червня 2024 року чоловік помер.

Поховали воїна на кладовищі “Яцево”.

У Ніжині сьогодні попрощалися з солдатом Віталієм Гринем. Чоловік народився 23 листопада 1973 року в Ніжині. Навчався в місцевій школі № 6. Згодом здобув освіту в училищі №11. Протягом 27 років пропрацював в Ніжинському дитячому будинку-інтернаті.

В умовах повномасштабної війни долучився до лав ЗСУ.

Загинув 26 червня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися та поховали воїна у Ніжині.