Новини

Забруднена вода з Сейму дійде до Чернігова 1 вересня

За орієнтовними розрахунками екологів забруднена вода з р.Сейм по р. Десна дійде до Чернігова 1 вересня після обіду. Про це повідомив в.о.Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Він також нагадав містянам про можливу небезпеку і закликав утриматися від купання в Десні. Працівники муніципальної варти здійснили рейд і додатково про це попередили людей в місцях відпочинку біля річки.

Читайте також: Забруднення Сейму: на Десні проводять абсорбцію та насичення води киснем

У той же час на Десні продовжувалися заходи з локалізації та ліквідації наслідків забруднення. За інформацією Міндовкілля, основні заходи здійснюються, зокрема у селах Макошине та Максаки.

Триває також збір та захоронення загиблої риби, зокрема на сьогодні у Чернігівській  області зібрано понад 6 тонн.

Дивіться також: Забруднена вода Сейму вже у Десні: чернігівців просять утриматися від купання

Нагадаємо, 27 серпня з огляду на повідомлення про забруднення Сейму та мор риби, в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако наказав встановити на пляжах міста таблички “купатися заборонено”.

Цього ж дня у Держагентстві з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм заявили, що у річці Сейм на Чернігівщині виявили перевищення гранично допустимих концентрацій забруднювальних речовин, зокрема амонію та завислих речовин, внаслідок чого фіксується масова загибель риби.

Читайте також: Забруднення Сейму та Десни: вже є план з локалізації та ліквідації наслідків

За їх даними, росіяни з 14 серпня скидають у річку Сейм на території рф відходи невідомих речовин, спричиняючи забруднення водойми.