Новини

За тиждень ЗСУ звільнили на півдні 17 кв. км території та просунулись до 2 км на Бахмутському напрямку – Маляр

Сили оборони України продовжували ведення  наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.
За тиждень в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту  збільшено площу звільнених територій на 17 кв.км.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у телеграм-каналі.

Читайте також: Сили ППО вночі знищили 13 повітряних цілей окупантів

Загалом з моменту початку наступу звільнена площа на півдні складає 130 кв.км
За інформацією заступника міністра, протягом минулого тижня на таврійському напрямку російські війська атакували українські позиції 148 разів. Там відбулося близько 4 тис. обстрілів із боку ворога.

“Це фактично цілодобово і щохвилини”, – зазначила вона.

На сході Сили оборони України протягом тижня вели і оборонні, і наступальні дії та мали тактичний успіх. Наші війська наприкінці минулого тижня розпочали  контрнаступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідне, Кліщіївки та Курдюмівки. На кожному з напрямків  просування від 1 до 2 км. Зараз війська закріплюються на досягнутих рубежах та продовжують нищити ворога.

Ворог здійснював свій наступ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там і зараз тривають важкі бої. Протягом минулого тижня на цих напрямках відбулось близько 250 бойових зіткнень. Ворог намагався витіснити наші війська із займаних позицій, але йому це не вдалось.