Новини

До Росії намагалися вивезти прилади радіолокації

У міжнародному автомобільному пункті пропуску «Сеньківка»,  реалізовуючи випереджувальну інформацію контррозвідки СБУ, припинено спробу вивезення з України приладів до радіолокаційних станцій.

За інформацією чернігівського прикордонного загону, громадянин України, що керував автомобілем «OPEL» обрав для виїзду з України смугу руху «зелений коридор», однак транспортний засіб був виведений для проведення спеціального огляду до «червоного коридору». У салоні автомобіля виявлено 2 прилади подвійного використання, що підлягають державному експортному контролю.

Про виявлення приладів повідомлено співробітників СБУ, які і проводять невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення. За даним фактом слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.