Новини

З 11 вересня у водоймах Чернігівщини дозволяється ловити раків

 11 вересня на водоймах Чернігівщини закінчується  заборона на вилов раків, яка тривала з 1 серпня по 10 вересня (включно).

Повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль.


Правилами дозволено ловити раків: раколовкою – “хапкою”, діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою та «розщіпом» – не більше п’яти снастей на ловця і руками.


Одній собі за добу дозволяється добути і вивезти з водойми загального користування не більше 30 екз. раків, з водойми де впроваджене платне рибальство – не більше 50 екз.


Розмір впійманого членистоногого повинен бути не менше ніж 10 см. Вимірюється рак по спині тіла від середини ока до кінця центральної пластини хвостового плавника.


Забороняється вилов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.


 За порушення Правил рибальства передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до  170 грн. 

За грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових, отруйних речовин та інших заборонених знарядь лову) до 680 грн. А також, за кожен екземпляр незаконно виловленого рака, прийдеться сплатити нанесені збитки у розмірі 25,5 грн.