Новини

Які види металевих стелажів застосовуються на складах

Для забезпечення високої продуктивності складських приміщень їх необхідно правильно облаштувати, використовуючи відповідні системи зберігання. Найкращий варіант такого обладнання — стелажі з металу, які бувають двох видів: складально-розбірні та зварні. Перший тип відрізняється практичністю, тому саме такі варіанти складально-розбірних систем зберігання вибирають замовники для облаштування складських приміщень.

Різновиди обладнання

Металеві системи зберігання мають високий рівень надійності, тому їх застосування — це гарантія не тільки цілісності товарів або вантажів, але й безпеки робочого персоналу. Однак перед тим, як купити металеві стелажі, необхідно знати про те, що вони бувають різних видів, а вибір відповідного варіанту залежить від специфіки діяльності складської компанії.

Розрізняють такі варіанти металевих стелажів:

  1. Поличні — найпростіший тип, який має велику популярність. Такі конструкції використовують не тільки на складах, але й в торгових центрах, магазинах, на виставках, а також в льохах. Перевага їх у тому, що на полках можна зберігати різнотипні товари, а також здійснювати їх навантаження та розвантаження без необхідності застосування спецтехніки.
  2. Фронтальні — такий вид пристроїв, на яких товари зберігаються з попереднім їх розміщенням на піддонах (палетах). Відрізняються зручністю експлуатації, тому що завантаження та вивантаження палет виконується з лицьової частини конструкції.
  3. Стекові — вони відрізняються від фронтального типу тим, що завантаження палет здійснюється з бічної частини, що дозволяє економити вільний простір в приміщенні. Зазвичай такі системи використовуються на великих складах з величезним товарообігом.
  4. Мобільні — вони схожі на фронтальні стелажі, тільки додатково оснащені рухомою платформою, що дозволяє здійснювати вивантаження та навантаження піддонів з лицьової частини, і при цьому значно економити площу приміщення.
  5. Консольні — служать для розміщення і зберігання вантажів або товарів, що мають нестандартні габарити.

Особливою популярністю користуються системи, які називаються мезонінами. Це багаторівневі конструкції, які бувають різних варіантів виконання і використовуються для організації зберігання великої кількості штучних товарів.

Переваги металевих стелажів

Сталеві системи зберігання не тільки надійні та витривалі, але й стійкі до негативного впливу температурних коливань, вологи та хімічних речовин. Вони мають великий термін служби та характеризуються доступною вартістю. Привабливий зовнішній вигляд дозволяє використовувати їх як в складських приміщеннях, так і в залах торговельних центрів.

Простота збирання та розбирання дозволяє здійснювати перепланування приміщення для підвищення продуктивності діяльності складу. Крім того, їх легко зберігати та транспортувати в розібраному вигляді. Спеціальне захисне покриття поверхні сталевих елементів виключає ймовірність виникнення корозії.